6 portioner
1/4 vitkål
4 mellan stora potatisar
1 mellanstor gul lök, hackade
4 klyftor vitlök, hackade
2 tsk hackade ingefära
2-3 gröna eller röda spansk peppar, skivade
3 msk kokosflingor
1 tsk gurkmeja
½ tsk vitpeppar
½ tsk spiskummin
½ tsk cayennepeppar
½ tsk senapsfrö
1 torkad röd spansk peppar
3-4 “curryblad”
Salt
3 msk rapsolja
Tillredning:
- Skär vitkålen i strimlor. De bör vara ca 3-4 cm långa och smala. Skölj och låt ligga I durkslag så att allt vatten rinner av ordentligt.
- Skala och skär potatisar i stavar i samma storlek som vitkål.
- Kör snabbt (30 sekunder) i en mixer: lök, vitlök, ingefära, spansk peppar och kokosflingor. Det ska inte bli mos utan bara grovt hackat.
- Värm upp oljan i en stekpanna. Lägg i senapsfrön och låt dem splittras. Lägg i torkad röd peppar. Ta stekpanna åt sidan så att oljan svalnar något. Tillsätt kryddorna och kokosflingorna som du har mixat och blanda väl. Anledningen till att vi tar stekpannan åt sidan är att vi vill undvika att kokosflingorna bränns.
- Tillsätt potatisstavarna, ha i lite salt och gurkmeja. Sätt på lock och låt koka tills potatisen är nästan genomstekt.
- Tillsätt vitkål och resten av kryddorna (vitpeppar, spiskummin, cayennepeppar och curryblad), rör så att allt blandas väl. Stek tills potatisen och vitkålen är klara. Rör om då och då så att ingenting fastnar i stekpannan. Smaka av med salt om det behövs.
- Servera med ris och dhal med palak (linser med spenat).
Detta recept har vi fått av Sheela Wadman.