Hangop är en riktigt klassisk nederländsk efterrätt. Desserter i Nederländerna är ofta söta och innehåller yoghurt. Här förmedlar vi ett recept vi fått av Maartje från Nederländerna. En dessert som kan passa den 5 maj när Nederländerna firar Frihetsdagen, Bevrijdingsdag. Den firas i Nederländerna till minne av den tyska kapitulationen under andra världskriget.
Ingredienser för 3 personer:
500 ml yoghurt
3 matskedar florsocker
125 ml vispgrädde
1 tesked kanel
250 gr frysta jordgubbar
1 konserverat päron
Gör så här:
- Fukta en ren handduk som placeras i en sil. Häng den över en skål och häll i yoghurt. Sätt skålen i kylskåpet i cirka 4 timmar. Yoghurten ska förbli krämig så titta till den ibland.
- Rör ihop florsocker, vispad grädde och kanel. Blanda ihop med yoghurten.
- Gör en jordgubbssås genom att mixa de frysta jordgubbarna.
- Lägg upp yoghurten, häll jordgubbssåsen vid sidan av yoghurten och lägg en tredjedels päron också vid sidan av.
2 comments for “Hangop – nederländsk efterrätt”