Lördag 26 oktober

Österrikes nationaldag (firar neutralitetsdagen, 1955). Knödel är lite av landets nationalrätt. Panerad kalvfilé som stekts eller friterats tillhör det österrikiska kökets mest berömda specialiteter – Wienerschnitzel förstås.
Potatisens dag* – fira dagen med Fröken Larssons råraka med kallrökt lax, eller gör Hasselbackspotatis.
– Bábs födelse (bahá´íer).
Hackkorvens dag, uppmärksammas den fjärde lördagen i oktober. Här förmedlar vi ett recept på hackkorvslåda  från Bo Göran ”Bola” Sjögren.
– Sommartid slutar natten till söndag. Glöm inte att ställa tillbaka klockan när du ställer tillbaka grillen i förrådet.

Grillen är tillbaka i förrådet – dags att dra tillbaka klockan. Foto: Caroline Maino

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *