Pasta med kyckling, fetaost och bladspenat

Pasta med kyckling, fetaost och spenat Foto: Lena Ahlström

Pasta med kyckling, fetaost och spenat
Foto: Lena Ahlström

Här är receptet till en härlig pastarätt med kyckling, fetaost och bladspenat. Snabb att laga till. Mättande och underbart god. Den 25 oktober är det världspastadagen.

 

Ingredienser för 4 personer

500 g pasta
1 vitlöksklyfta
1 rödlök
350 g kycklingfilé
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
200 g smulad fetaost
1 påse färsk bladspenat (à 70 g)

Gör så här:

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och finhacka vitlök. Skala, halvera och skär rödlök i tunna skivor. Skär kycklingfilé i lillfingerstora strimlor.
  3. Stek kyckling, lök och vitlök i olivolja i ca 5 minuter. Krydda med salt och svartpeppar.
  4. Blanda detta med pastan, smulad fetaost och färsk bladspenat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *