På Island äter man naturligt nog ofta fisk. Varför inte grilla långarygg på Islands självständighetsdag den 17 juni?
Till 4 personer:
800 g långarygg
Marinad:
1 msk sweet chilisås
0,5 dl olivolja
0,5 dl kokosflingor
1 st lime, saften
0,5 dl vitt vin
2 tsk sesamfrön
Gör så här:
- Rör ihop marinaden och marinera fisken minst en timme.
- Salta och peppra fisken och grilla den i ett halster.
- Det kan gå att grilla utan halster om man oljat in grillgallret ordentligt. Risken finns dock att långan ramlar isär.
Servera gärna med en kall citronsås:
2,5 dl creme fraiche
Rivet skal av 1 citron (ekologisk)
½ knippe gräslök, finhackad
Salt
Rör ihop alla ingredienser och låt stå kallt i minst 15 minuter.
Receptet är hämtat från Grimsis som har massor av fina fiskrecept att ta del av.