Grillad långarygg med kokos och lime

På Island äter man naturligt nog ofta fisk. Varför inte grilla långarygg på Islands självständighetsdag den 17 juni?

Liten långa Foto: Grimsis

Liten långa
Foto: Grimsis

Till 4 personer:
800 g långarygg
Marinad:
1 msk sweet chilisås
0,5 dl olivolja
0,5 dl kokosflingor
1 st lime, saften
0,5 dl vitt vin
2 tsk sesamfrön

Gör så här:

  1. Rör ihop marinaden och marinera fisken minst en timme.
  2. Salta och peppra fisken och grilla den i ett halster.
  3. Det kan gå att grilla utan halster om man oljat in grillgallret ordentligt. Risken finns dock att långan ramlar isär.

Servera gärna med en kall  citronsås:

2,5 dl creme fraiche
Rivet skal av 1 citron (ekologisk)
½ knippe gräslök, finhackad
Salt

Rör ihop alla ingredienser och låt stå kallt i minst 15 minuter.
Receptet är hämtat från Grimsis som har massor av fina fiskrecept att ta del av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *