Krabba tillhör nyårsfirandet – Song Kran – i Kambodja som firas runt 13-15 april. Vårrullar kan kombineras i oändlighet. Det finns vårrullar med skaldjur, vegetariska och köttfärs. Vi föreslår vårrullar med krabba.
Ingredienser:
1 paket fryst vårrulledeg
50 g vermicellinudlar (gjorda på mungbönor)
4 torkade skogsöron
1 msk finhackad koriander
100 g strimlade bambuskott
100 g böngroddar, mungbönor, hackade
1 stor salladslök, finhackad
1 morot, finstrimlad
1 burk konserverat krabbkött
1 msk fisksås
2 pressade vitlökar
2 cm finhackad ingefära
Matolja till fritering
Gör så här:
- Tina upp vårrulledegen.
- Blanda ihop alla ingredienserna i en stor bunke.
- Lägg 1-2 msk fyllning på ett vårrulledegark (beroende på storleken på arken). Tänk på att inte lägga för mycket fyllning i ett ark eftersom vårrullen då kan explodera i oljan under friteringen.
- Lägg fyllningen på vårrullearket, vik upp arket över fyllningen, vik sidorna över fyllningen, rulla ihop vårrullen.
- Fritera vårrullarna några i taget tills de är lätt gyllenbruna och krispiga.
- Lägg upp dem på hushållspapper och låt oljan rinna av.
Servera med thailändsk sötsursås.