I augusti är det Karneval i Notting Hill, för exakt datum se här. Då fylls gatorna av människor i färggranna kläder dansande till calypsomusik. Alla är inbjudna. ”The Notting Hill Carnival” är Europas största gatufest.
Grillade kycklingklubbor som först vänds i en smakrik jerkkrydda, bestående av bland annat vitlök, ananas, farinsocker och tabasco. Serveras med en fräsch mangosallad med limedressing. Inspirationen kommer från det karibiska köket.
Jerkkrydda
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 1/2 dl ananaskross
- 2 msk farinsocker
- 2 tsk tabasco
- 1 tsk mald kryddpeppar
- 1 tsk timjan
- 2 tsk salvia
- 1 tsk grovmald svartpeppar
- 2 tsk salt
- 8 kycklingklubbor
Mangosallad
- 1 mango eller tinade mangotärningar (1 mango motsvarar 2 dl tinade mangotärningar)
- 1/2 litet isbergssalladshuvud
- 1 silverlök
- 1 gurka
- 1/2 kruka koriander
Dressing
- 2 lime
- 1 tsk strösocker
- 4 msk olivolja
- peppar
Till servering
- ris
- koriander
- matyoghurt
Så här gör du
Jerkkrydda: Skala lök och vitlök och skär dem i bitar. Blanda alla ingredienser till kryddblandningen och mixa ihop dem.
Vänd kycklingklubborna i kryddblandningen. Grilla kycklingen sakta på indirekt grill ca 1 timme. Vänd då och då.
Mangosallad: Skala, kärna ur och skär mangon i tärningar. Ansa och bryt salladen i bitar. Skala och skiva löken tunt. Skala, dela, kärna ur och skär gurkan i bitar. Plocka koriandern.
Dressing: Skölj limen, riv det yttersta av skalet och pressa ur saften.
Blanda limeskal och -saft med socker och olivolja. Smaksätt med nymald peppar.
Vänd ner grönsakerna i dressingen.
Till servering: Servera kycklingklubborna med mangosallad, ris och matyoghurt blandad med hackad koriander.
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Källa:
Bilden är lånad från thenottinghillcarnival.com