Linsröra och rostade rotfrukter

Foto: Lena Ahlström

Ett vegetariskt alternativ i veckan kan vara en linsröra och rostade rotfrukter. Den lite syrliga linsröran passar perfekt tillsammans med rostade rotfrukter. 

 

 

 

4 portioner

Rotfrukter:
4 morötter
100 gr selleri
4 persiljerötter
4 potatisar
4 lökar
4 vitlöksklyftor
4 timjankvistar
4 msk olja
salt
svartpeppar

Linsröra:
400 gr kokta linser
2 dl yoghurt
saft från 0,5 citron
4 dl grovhackade spenatblad
salt
svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar.
  3. Skala potatisen och skär den i klyftor.
  4. Skala lök och vitlök, dela de större lökarna.
  5. Lägg rotfrukter, potatis, lök, vitlök och timjankvistar i en stor ugnssäker form. Ringla över oljan, salta, peppra och blanda väl. Fördela rotfrukterna jämnt i formen. Rosta i mitten av ugnen i cirka 35 minuter. Rör om då och då så att rotfrukterna inte fastnar i botten av formen.
  6. Skölj linserna och låt dem rinna av.
  7. Blanda yoghurt och citronsaft i en skål. Vänd ner linserna och den hackade spenaten. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera rotfrukterna med linsröran.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *