Ett vegetariskt alternativ i veckan kan vara en linsröra och rostade rotfrukter. Den lite syrliga linsröran passar perfekt tillsammans med rostade rotfrukter.
4 portioner
Rotfrukter:
4 morötter
100 gr selleri
4 persiljerötter
4 potatisar
4 lökar
4 vitlöksklyftor
4 timjankvistar
4 msk olja
salt
svartpeppar
Linsröra:
400 gr kokta linser
2 dl yoghurt
saft från 0,5 citron
4 dl grovhackade spenatblad
salt
svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar.
- Skala potatisen och skär den i klyftor.
- Skala lök och vitlök, dela de större lökarna.
- Lägg rotfrukter, potatis, lök, vitlök och timjankvistar i en stor ugnssäker form. Ringla över oljan, salta, peppra och blanda väl. Fördela rotfrukterna jämnt i formen. Rosta i mitten av ugnen i cirka 35 minuter. Rör om då och då så att rotfrukterna inte fastnar i botten av formen.
- Skölj linserna och låt dem rinna av.
- Blanda yoghurt och citronsaft i en skål. Vänd ner linserna och den hackade spenaten. Smaka av med salt och peppar.
- Servera rotfrukterna med linsröran.