En härlig, lätt förrätt med festfina läckerheter som vi har gjort med vårt gourmetgäng och sedan flera gånger efteråt. Receptet hittade vi på hemkop.se. Tänk på att tillaga pilgrimsmusslan snabbt på hög värme så håller köttet spänsten.
Till 4 portioner behöver du:
Söt mangosallad
2 mango, skalade eller fryst tärnad
1 lime, pressad
1/2 msk farinsocker
1/2 msk sesamolja
1/2 msk fisksås
1 vitlöksklyfta, tunnskivad
1/2 röd chili, skivad
2 salladslökar, tunnskivade
Gör så här:
Strimla mangon i spaghettitjocka strimlor. Frysta mangobitar går också bra, tina dem först. Blanda ihop limesaften med sockret, sesamoljan, fisksåsen, vitlöken och chilin. Vänd i mangostrimlorna och salladslöken, låt dra i 10 minuter.
Halstrad pilgrimsmussla:
12 pilgrimsmusslor, frysta
flingsalt
1 kruka krasse
Tina musslorna och torka av med hushållspapper. Hetta upp en stekpanna med smör. När smöret är gyllenbrunt lägg i musslorna. Stek i 1–2 minuter per sida, krydda med salt och peppar. Låt rinna av en kort stund på hushållspapper. Servera på söt mangosallad och toppa med krasse.