Sancocho är Panamas nationalrätt och den 3 november är Panamas nationaldag. Om du vill tillreda Sancocho kan du pröva detta recept där potatis ersätter cassava som är en vanlig ingrediens Sancocho.
Ingredienser 4 portioner:
1 kyckling
1 lök
4 knippen koriander
5 vitlöksklyftor
1 tsk oregano
2 chili poblano (små gröna milda chili som brukar säljas i tråg om ett 20-tal)
250 gr potatis
250 gr pumpa
2 majskolvar
1 msk D’Elidas (sås som innehåller Habanero Pepper, sk havannapeppar som är mycket stark)
1 liter hönsbuljong (2 tärningar till 1 liter vatten eller motsvarande)
Salt
Gör så här:
Dela kycklingen i bitar och stek den i en stekpanna med lite olja, lök, koriander, chili poblano, oregano och D’Elidas. Koka potatis, pumpa och majskolvar i en separat kastrull med 1 liter vatten och hönsbuljong. Häll över stekpannans innehåll i kastrullen. Låt koka på svag värme cirka 20 min.