Satsen räcker till 8 personer.
Du behöver:
- 300 g malet lammkött
- 150 g malet fläskkött
- 50 g rimmat malet fläsk
- 150 g malet späck
- 4 röda chilifrukter – medelstarka
- drygt 5 dl kallt vatten
- salt efter smak(?)
- 40 g blandade färska örter (lika delar koriander, timjan, basilika och bladpersilja)
- 2 msk dijonsenap
- 1 – 2 msk Sambal Badjak
- 7 stora finhackade schalottenlökar
- 4 klyftor finhackade vitlöksklyftor
- 50 g smör
- 10 – 15 m fårfjälster.
- Dryckestips
Ljust öl, kraftig rosé eller retsinavin.
Gör så här:
- Skala och finhacka löken och vitlöken. Låt steka sakta i medelvarm panna med smör tills löken är mjuk. Låt valna.
- Mal de olika köttsorterna tillsammans med chilin och lökhacket. Man kan inte köra köttet i mixer, det måste malas i kvarn och sedan blandas i en rejäl bunke, gärna för hand. Då har man bästa kontrollen.
- Rör ned vattnet lite i sänder tills korvsmeten är rätt lös.
- Krydda med salt örter, senap och Sambal
- Fyll fjälstret med hjälp av en sprits. Förslut ena ändan av fjälstret med en knut (bomullsgarn)och knyt sedan av så långa korvar som man önskar när all smet är i skinnet (Min anm.: Du måste ha två knutar med en bit emellan. Annars kan du inte dela korvarna!!!)
- Grilla korvarna strax innan servering