Med fler än 300 etniska grupper har det Indonesiska köket en unik variation. Huvudingrediensen i Indonesisk matlagning är precis som i andra asiatiska länder ris. Kokosmjölk och chili är de vanligaste smaksättarna.
Denna rätt kan passa om du vill fira Indonesiens nationaldag 17 augusti.
Ingredienser till fyra personer:
4 port ris
2 gula lökar
2 morötter
1 röd, gul eller grön paprika
1 röd lök
1 röd chili
10 blad pak choi
100 gr vitkål
500 g kycklingfilé
2 msk olja
2 tsk curry
400 ml kokosmjölk
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl cashewnötter
2 tsk honung
salt och peppar
Till servering: 2 dl matyoghurt
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Skala lök och morötter, strimla löken, chilin, vitkålen, sak choi och skiva morötterna. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
- Strimla kycklingen. Stek den i oljan i en gryta tillsammans med curry och lök ca 3 min.
- Tillsätt morötter, paprika, kokosmjölk, löken, chilin, vitkålen, pak choi, cashewnötter och buljong. Låt sjuda under lock ca 10 minuter. Smaka av med honung, salt och peppar.
Till servering: Servera kycklingcurryn med ris och en klick yoghurt. Klipp gärna lite färsk koriander över alltsammans innan serveringen.