Detta recept på irländskt sodabröd passar bra till mustiga grytor som till exempel Irish stew, som i sin tur passar bra att fira St Patricks day med. Vi hittade det på Foodetc.se, en mathemsida med recept från olika håll i världen.
Ingredienser för 4 personer:
ca 3 dl vetemjöl
ca 3 dl grahamsmjöl
1/2 dl strösocker
2,5 tsk bikarbonat
1 tsk salt
30 g smör
2 dl filmjölk
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjölsorterna, socker, bikarbonat och salt i en skål.
2. Smula i smöret med fingertopparna till en grynig massa och tillsätt filmjölken under omrörning.
3. Lägg upp degen på en mjölad yta och knåda degen ungefär en minut.
4. Forma degen till en rundel om ca 20-25 cm i diameter. Skär ett kryss i degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen ungefär 25 minuter.