Den 18 oktober är det chokladmuffinsens dag. Här förmedlar vi ett recept från Tasteline på Chokladmuffins med chokladbitar – som kan passa såväl denna dag som många andra dagar.
Ingredienser till 15 små eller 10 stora:
150 gram smör
2 dl socker
2 st ägg
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
50 gram mörk choklad (70 %)
50 gram vit choklad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°. Montera vispen på din köksmaskin. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Knäck sedan i ett ägg i taget och fortsätt vispa till en jämn smet. Tillsätt vaniljsocker och mjölk. Vispa några sekunder till så att det blandas. Ta ur vispen ur bunken.
2. Hacka de båda chokladsorterna i mindre bitar. Blanda de torra ingredienserna och chokladbitarna och rör ner i smeten med en slickepott eller slev.
3. Fördela smeten i formarna och grädda dem i mitten av ugnen i ca 15 min.
Rätt redskap: ballongvisp