Som efterrätt på midsommaraftonen kan Änglapaj vara ett festligt alternativ.
Det här behöver du:
6 äggvitor
½ tesked salt
3,5 dl socker
1 tesked vaniljsocker
1 matsked vinäger
3 dl vispgrädde
1 liter färska eller djupfrysta bär
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Smörj en hög suffléform och mjöla den väl.
- Vispa äggvitorna till hårt skum tillsammans med saltet, tillsätt hälften av sockret, lite i taget under vispning.
- Tillsätt resten av sockret och vaniljsockret omväxlande med vinägern.
- Lägg marrängsmeten i formen, gör den litet högre på mitten.
- Grädda först 30 minuter i 150 grader, sedan 30 minuter i 175 grader. Täck gärna med ett smörpapper de sista 30 minuterna så att marrängen inte bränns.
- Marrängen kommer att pösa upp och spricka, och det ska den göra. Den jäser upp till sin dubbla höjd men sjunker sedan. Låt marrängen stanna.
- Servera den halvljummen med ett rejält lager grädde ovanpå och med bären överst.