Earth Hour-bakelsen 2016: Leilas Silky Vegan Chocolate Mousse Pie

2016-års Earth Hour-bakelse är en klimatsmart njutning med len choklad och krispig nötbotten, framtagen av drottningen av bakverk: Leila Lindholm.
– Det är ett av mina favoritbakverk från min nya bok The Fresh Foodie. Boken är en kokbok fylld av hälsosamma recept och jag berättar även om hur vi kan konsumera mat hållbart, äta smartare och välja rätt råvaror. Det bästa vi kan göra för att ta hand om vår planet är att äta mer veganmat och vegetarisk kost, säger Leila Lindholm.
Earth hour 2016, Världsnaturfondens miljömanifestation, är lördag 19 mars. Läs mer om Earth Hour på WWF:s sajt
Earth hour-bakelsen 2016 Foto: David Loftus

Earth hour-bakelsen 2016
Foto: David Loftus

 

Ingredienser:

Pajbotten:
175 g skalade, rostade hasselnötter
1 1⁄2 dl urkärnade dadlar
Chokladmousse:
4 avokado
2–3 msk kakao av god kvalitet
1⁄2 tsk vaniljpulver
3⁄4 dl agavesirap
1 nypa flingsalt
Mörk choklad av god kvalitet till garnering
Gör så här:
1. Mixa hasselnötter och dadlar fint i en matberedare. Tryck ut massan till en botten i pajform.
2. Mixa avokado, kakao, vaniljpulver, agavesirap och flingsalt i mat- beredaren till en slät mousse. Fyll pajskalet.
3. Garnera pajen med hyvlad mörk choklad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *