Indonesisk mat är klart underskattad med sin stora variation och sina underbara kryddor. Här är receptet på en smarrig morotssoppa. Laga den på Indonesiens nationaldag 17 augusti. Eller kanske du vill prova en annan vanlig rätt i Indonesien Kycklingcurry med ris.
Det här behöver du:
2 stora morötter
1 stor potatis
1 gul lök
1 msk flytande margarin
1 vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära (färsk)
1 tsk rivet skal av lime eller citron
1 grön chilipeppar
8 dl grönsaksbuljong (1 tärning + vatten)
salt
vitpeppar
Till servering:
Matlagningsyoghurt
Så här gör du:
Skala morötterna och potatisen. Skär dem i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs grönsakerna med flytande margarin i en kastrull. Tillsätt pressad vitlök, ingefära och skalet av lime eller citron. Kärna ur, hacka och tillsätt chili. Häll på buljongen och koka grönsakerna mjuka under lock, ca 10 min. Använd stavmixer eller matberedare för att göra soppan till en slät puré. Smaka av med salt och peppar.t
Källa: Matklubben.se