Detta är en lax som lagar sig själv på 20 minuter i ugnen. Superenkelt och supergott. Kan passa bra för den som vill ha gott om tid för att fira Syttende maj, Norges nationaldag.
Ingredienser för 4 portioner:
600 g Norsk laxfilé, utan skinn och ben
150 g spenat, färsk
150 g parmesanost
2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
smör
Gör så här:
- Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skölj spenaten och låt den rinna av.
- Lägg spenaten i botten av en smord ugnsform.
- Häll grädden över spenaten och placera laxen ovanpå.
- Salta och peppra.
- Riv parmesanosten och strö den ovanpå laxen.
- Ställ in i mitten av ugnen och tillaga i 20 minuter.
Servera med pressad potatis eller ris.