Lax i ugn med spenat, grädde och parmesan

Detta är en lax som lagar sig själv på 20 minuter i ugnen. Superenkelt och supergott. Kan passa bra för den som vill ha gott om tid för att fira Syttende maj, Norges nationaldag.

Lax med spenat och parmesan. Foto: från norge.se

Lax med spenat och parmesan.
Foto: från norge.se

Ingredienser för 4 portioner:
600 g Norsk laxfilé, utan skinn och ben
150 g spenat, färsk
150 g parmesanost
2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
smör

Gör så här:

  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet.
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skölj spenaten och låt den rinna av.
  • Lägg spenaten i botten av en smord ugnsform.
  • Häll grädden över spenaten och placera laxen ovanpå.
  • Salta och peppra.
  • Riv parmesanosten och strö den ovanpå laxen.
  • Ställ in i mitten av ugnen och tillaga i 20 minuter.

Servera med pressad potatis eller ris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *