Kiri Bath (mjölkris)

kiribath

kiri bath

Den 4 februari firas Sri Lankas självständighet .Vid högtider i Sri Lanka serveras kiri bath (mjölkris). Man kokar först riset sparsamt med vatten och därefter i kokosmjölk. Mjölkriset blir fast och kan skäras i dekorativa bitar. På nationaldagen och årets övriga viktiga helger finns denna rätt på de flesta lankesiska matbord. 

4 portioner
2 dl grötris
4 dl vatten
2 dl tjock kokosmjölk
Salt
Gör så här:

  1. Koka riset i 10 minuter med vattnet
  2. Häll i cocosmjölken och saltet
  3. Rör runt och koka i ytterligare 15 minuter tills vätskan kokat in
  4. Forma riset till en stor rund eller fyrkantig kaka
  5. Skär sedan ut de former du önskar, tårtbitar, fyrkanter, diamanter eller annan önskad form.

En klick Sambal Olek blir en extra krydda till denna rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *