Baba ganoush – aubergineröra

I mitten Baba ganoush med sesampasta
Foto: Pia Vannesjö

Ingredienser:
2 auberginer
1 msk tahini (sesampasta)
0,5 citron, saften
0,5 tsk malen spiskummin
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
salt
peppar
(garnera eventuellt med bladpersilja, olivolja, paprikapulver, färsk mynta eller granatäppelkärnor)

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 250 grader.
  2. Skär ett par snitt i skinnet på auberginerna, lägg dem på en plåt och ställ in i ugnen. Rulla runt dem då och då. Auberginerna är klara när de är riktigt mjuka och har fått lite grillfärg. Dra av skinnet och pressa ut överflödig vätska med hjälp av ett durkslag.
  3. Lägg inkråmet från auberginerna i en matberedare tillsammans med tahini, citronsaft, spiskummin och vitlök. Mixa till en jämn röra. Blanda eventuellt i Blanda eventuellt i en skätt olivolja och smaka av med salt och peppar. Om man tycker konsistensen blir för lös kan man mixa i lite vitt bröd.
  4. Garnera gärna aubergineröran med hackad bladpersilja, olivolja, paprikapulver, färsk mynta eller granatäppelkärnor.

Aubergineröran är jättegod som dipp eller som klick till kött, fisk eller grönsaker.

Servera med pitabröd eller annat bröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *