Afghanska pannbröd med fyllning

Bolani Foto: Caroline Maino

Bolani
Foto: Caroline Maino

Så mycket behöver du till 4 personer:
cirka 7 dl mjöl
1-2 dl varmt vatten (ska kännas ungefär som pizzadeg)
3 msk olja
3 tsk salt

Fyllning: 
5 mosade potatisar
4 hackade salladslökar
chili
salt, peppar, färsk koriander, färsk persilja

Gör så här:

  1. Blanda innehållet till degen till en fin och mjuk deg. dela den sedan i åtta små bollar
  2. Kavla ut degbollarna till cirklar, ungefär 10×10.
    Dela potatisen i små bitar och koka till de blir mjuka.
  3. Hacka resten av innehållet och blanda i en skål. Tillsätt potatisen när den blivit mjuk.
  4. Placera en klick av fyllningen på halva sidan av den utkavlade degen.
  5. Vik därefter över den andra sidan så att fyllningen täcks. Ska se ut som en halvmåne.
  6. Hetta upp olja och fritera bolanin på varje sida. Var vaksam så att oljan inte blir överhettad.
  7. Servera med grekisk yoghurt som har blandats med vitlök, riven gurka, salt, peppar och några droppar citron.
Här rullar Reza och Ruholla bolani

Här rullar Reza och Rohulla bolani och lägger i fyllning
Foto: Caroline Maino

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *