Så mycket behöver du till 4 personer:
cirka 7 dl mjöl
1-2 dl varmt vatten (ska kännas ungefär som pizzadeg)
3 msk olja
3 tsk salt
Fyllning:
5 mosade potatisar
4 hackade salladslökar
chili
salt, peppar, färsk koriander, färsk persilja
Gör så här:
- Blanda innehållet till degen till en fin och mjuk deg. dela den sedan i åtta små bollar
- Kavla ut degbollarna till cirklar, ungefär 10×10.
Dela potatisen i små bitar och koka till de blir mjuka. - Hacka resten av innehållet och blanda i en skål. Tillsätt potatisen när den blivit mjuk.
- Placera en klick av fyllningen på halva sidan av den utkavlade degen.
- Vik därefter över den andra sidan så att fyllningen täcks. Ska se ut som en halvmåne.
- Hetta upp olja och fritera bolanin på varje sida. Var vaksam så att oljan inte blir överhettad.
- Servera med grekisk yoghurt som har blandats med vitlök, riven gurka, salt, peppar och några droppar citron.