6-8 portioner
5-8 st potatisar, beroende på storleken
2 st stora morötter
6 st ägg, hårdkokta
150 g delikatessgurka + lite av vätskan
1 st bruk gröna ärtor + lite av vätskan
2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
salt och peppar
Skala och dela potatisarna på mitten. Skala morötterna. Koka allt tillsammans i en stor kastrull med lite salt. Koka försiktigt så att rotfrukterna blir genomkokta men har kvar sin fasta konsistens. Häll av allt vattnet och låt svalna helt. Skär potatis, morötter, ägg och gurka i små kuber. Lägg allt i en stor bunke eller kastrull och häll i ärtorna, rör om lite. Blanda ner creme fraiche och majonäs. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.
Salladen är godast om den får stå och dra i kylen i några timmar eller över natten. Därför det går utmärkt att förbereda salladen dagen innan.