Det här receptet har vi fått från Yvonne Lerjebäck i Nyköping. En saftig och nyttig variant av muffins. De kan passa på muffinsens dag den 27 maj. Läs historien och baka muffins.
3 dl mjöl
1,5 dl strösocker
2 ägg
1 dl kvarg (valfri fettmängd)
1,5 dl kokosolja (t ex Kung Markattas kokosolja)
2 medelstora morötter
½ kryddmått salt
1 ½ tsk bakpulver
Gör så här:
- Vispa ägg och strösocker.
- Rör ihop mjöl och bakpulver och rör ner i smeten med kvarg, salt, och kokosfett.
- Riv morötter på den fina sidan och rör ner.
- Fördela i muffinsformar och använd gärna muffinsplåt för att behålla formen.
- Grädda 225 grader i cirka 10-12 minuter. Känn med en sticka om innehållet är torrt. Kan ta lite längre tid när det är morötter i.