Kanske har du ätit hallongrottor då och då. Vi har testat att istället för hallonsylt fylla grottorna med hälsosam havtornsylt. Riktigt gott och lite annorlunda blev det.
22 st havtorngrottor:
- 4 1/2 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 200 g smör (eller margarin)
Fyllning:
- 1 dl fast havtornsylt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i muffinsformar på plåtar.
Fyllning: Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite havtornsylt.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.