Gör din egen pepparkaksglass till jul

Julglass
Foto: StikkiNikki

För 4-8 personer:

325 ml standardmjölk (3%)
150 g socker
6 äggulor
1 vaniljstång
2 tsk kanel
1/2 nejlika (mald)
en nypa salt
325 ml grädde
dina favoritpepparkakor

Gör så här:

1. Skrapa ur en vaniljstång och spara fröna. Koka upp den urgröpta vaniljstången med mjölk, ½ dl socker och en nypa salt i en kastrull. Låt mjölkblandningen svalna i ungefär en timme.

2. Förbered en stålskål som du ställer i en annan skål fylld med is och vatten.  Häll grädden och vaniljfröna i skålen.

3. I en annan skål, vispar du ihop äggulor, kryddor och resterande socker. Värm mjölkblandningen och häll den försiktigt lite i taget över äggblandningen. Häll över alltsammans i kastrullen och koka tills det blir så tjockt att det täcker en träsked.

4. Häll smeten i grädden som du har i stålskålen. Vispa tills smeten är kall. Så här långt kan du förbereda dagen innan glassen ska ätas.

5. Ta bort vaniljstången och frys smeten i en glassmaskin.

6. Krossa pepparkakor och blanda i så många som du vill i glassen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *