Fisk på grönsaksbädd i folie (Pisca den foil)

Fisk i folie

Fisk i folie

Den lilla ön Aruba i Karibien med drygt 100.000 invånare firar den 18 mars sin självständighet från sina holländska kolonisatörer. Fisk i alla dess former förekommer i Arubas matkultur. En favorit är Pisca den foil (fisk i folie).

4 personer

800 gram färsk fiskfilé av kolja eller torsk
1 gul paprika
1 röd paprika
1 broccoli
1 liten gul lök
4 vitköksklyftor
1 liten purjolök
1 citron
1 tsk dill
1 tsk basilika
Vitt vin
Pernod
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Skär paprikorna, löken och purjolöken i strimlor.
  2. Bryt loss ”rosorna” på broccolin
  3. Hacka dill och basilika
  4. Blanda grönsakerna med dillen och basilikan och pressa i vitlöksklyftorna
  5. Skär fiskfiléerna i fyra delar och krydda med salt och peppar
  6. Riv av 4 folieark för ugn på runt 40 cm vardera
  7. Fördela grönsaksblandningen på de fyra foliearken
  8. Lägg en fiskfilé på vardera grönsaksbädden
  9. Lägg en skiva citron på varje fiskfilé
  10. Stänk lite vitt vin och pernod över fiskfiléerna
  11. Vik ihop foliepaketen och lägg dem i ugnssäker form
  12. 12. Låt formen stå högt upp i ugnen under 20 minuter i 200 grader
  13. Låt fisken eftervärma i folien under 5 minuter

Till denna rätt passar ris och gröna ärtor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *