Den lilla ön Aruba i Karibien med drygt 100.000 invånare firar den 18 mars sin självständighet från sina holländska kolonisatörer. Fisk i alla dess former förekommer i Arubas matkultur. En favorit är Pisca den foil (fisk i folie).
4 personer
800 gram färsk fiskfilé av kolja eller torsk
1 gul paprika
1 röd paprika
1 broccoli
1 liten gul lök
4 vitköksklyftor
1 liten purjolök
1 citron
1 tsk dill
1 tsk basilika
Vitt vin
Pernod
Salt och peppar
Gör så här:
- Skär paprikorna, löken och purjolöken i strimlor.
- Bryt loss ”rosorna” på broccolin
- Hacka dill och basilika
- Blanda grönsakerna med dillen och basilikan och pressa i vitlöksklyftorna
- Skär fiskfiléerna i fyra delar och krydda med salt och peppar
- Riv av 4 folieark för ugn på runt 40 cm vardera
- Fördela grönsaksblandningen på de fyra foliearken
- Lägg en fiskfilé på vardera grönsaksbädden
- Lägg en skiva citron på varje fiskfilé
- Stänk lite vitt vin och pernod över fiskfiléerna
- Vik ihop foliepaketen och lägg dem i ugnssäker form
- 12. Låt formen stå högt upp i ugnen under 20 minuter i 200 grader
- Låt fisken eftervärma i folien under 5 minuter
Till denna rätt passar ris och gröna ärtor.