Ingefärspäron med kanel och mynta

Ingefärspäron med kanel och mynta Foto: Lena Ahlström

Ingefärspäron med kanel och mynta
Foto: Lena Ahlström

4 portioner
1/2 citron 
1 msk strimlad, färsk ingefära 
5 dl vatten 
5 dl strösocker 
2 kanelstänger 
2 kvistar mynta 
4 päron (om du väljer gråpäron eller bergamottpäron kan du ta 8-12 stycken)

Servera med vaniljglass och färsk mynta

Gör så här:

  1. Skölj citronen och riv skalet. Skala och strimla ingefäran. Koka upp vatten, socker, citronskal, ingefära, kanel och mynta.
  2. Skala päronen och ta bort kärnhuset underifrån med en potatisskalare eller ett kuljärn. Sjud päronen mjuka i kryddlagen på svag värme mellan 15 och 30 minuter beroende på storlek. Låt svalna i lagen.
  3. Till servering: Servera med vaniljglass och mynta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *