Söndag 15 september


Denna dag firar följande fem länder i Latinamerika att de blev självständiga från Spanien 1821. Fira dagen med en fiskrätt med latinamerikanska smaker som är enkel att tillaga: ceviche på kolja med tostones.
Costa Ricas nationaldag, firas till minne av oavhängighetsdagen från Spanien 1821.
El Salvadors nationaldag, firas till minne av oavhängighetsdagen från Spanien 1821.
Guatemalas nationaldag, firas till minne av oavhängighetsdagen från Spanien 1821.
Honduras nationaldag, firas till minne av oavhängighetsdagen från Spanien 1821.
Nicaraguas nationaldag, firas till minne av oavhängighetsdagen från Spanien 1821. Gallo Pinto är Nicaraguas nationalrätt – här är receptet.
Internationella dagen för demokrati.* Dåvarande statsminister Olof Palme hjälper Hedvig förklara ordet demokrati 1974 i barnprogrammet Från A till Ö. Se klippet här: Från A till Ö – 4. Idag ord på D | SVT Play
– Brunchens dag, infaller den tredje söndagen i september. Dagen instiftades för att få fler att mötas genom att äta god och inspirerande mat tillsammans. Brunch är ett trendigt sätt att mötas mellan de ordinarie måltiderna och vedertaget inom restaurangvärlden. Dagen uppmärksammas för att få fler att även bjuda på brunch hemma tillsammans med familj, släkt och vänner, det är ett trevligt sätt att umgås och att äta, gott och länge. Brunchens dag är instiftad av Orkla Foods. Varför inte bjuda på en klassisk söndagsrätt i modern tappning – dillkött med grönsaker.

Dillkött
Foto: Kristina Ahlström


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *