Matze-kneidl

Matze-kneidl är en viktig del av Sedermåltiden som är tradition vid den judiska Pesach. Receptet är hämtat från ”Judisk mat i svenskt kök”, Hillelförlaget.

Sederfat

Sederfat

Ingredienser för 4-6 personer:
3 ägg
3 dl matzemjöl (köp färdigt mjöl eller krossa matzebröd i mixer till ett fint mjöl)
1 tsk salt
½ dl hönssoppa eller buljong 3 msk hönsflott eller olja

Gör så här:
Blanda alla ingredienser väl. Låt kallna i kylskåp i cirka två timmar. Forma små bollar och koka i hönssoppa eller vegetarisk buljong i cirka 25 minuter. Degen till matzebullarna ska vara relativt lös, annars blir de färdiga bullarna alldeles för kompakta. En för hård deg kan spädas med lite mer buljong eller olja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *