Denna lyxiga laxrulle har blivit en favorit hos oss. Den passar som förrätt och drinktilltugg – och varför inte som picknickrulle. Vi hittade den i DN Mat för många år sedan. Fast vi brukar skippa rucolasalladen eftersom barnen inte gillar den.
Ingredienser till cirka 16 bitar:
4 marinerade soltorkade tomater
2-3 späda innerstjälkar av selleri
100 g philadelphiaost, lättvarianten eller vanlig
½ krm kajennpeppar
2 stora vetetortilla eller tunnbröd
200 g kallrökt lax
1 kruka rucolasallad
Gör så här:
Kör tomater och selleri smått i matberedare eller mixer. Rör i philadelphiaost och kajennpeppar och blanda ihop till en kräm. Bred blandningen på tunnbröden och täck med tunt skivad rökt lax.
Rulla ihop varje bröd till en rulle och låt stå svalt en stund.
Skär rullarna i 2 centimeter tjocka skivor, gärna diagonalt, lägg upp på fat och servera som småplock eller drinktilltugg eller lägg upp snyggt på förrättstallrikar. Eller ta med på picknickutflykten.