Detta recept på indisk glass hittade vi i Indiska kokboken, från Indiska magasinet. Där står det om Kulfi att de som smakat indisk glass brukar vara överens om att den är ett strå vassare än vår egen.
Därmed kan den passa bra att avsluta en måltid för den som vill fira någon av Indiens två nationaldagar, den 26 januari och den 15 augusti. I originalreceptet, står det i boken, ingår kondenserad mjölk. Men författarna har valt att koka ihop vanlig mjölk i stället.
För 4 personer behövs:
6 dl standardmjölk eller 225 g kondenserad mjölk
4 ½ dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker eller 4 droppar vaniljessens
50 g pistagemandlar, skalade och hackade
50 g sötmandel, skalade och hackade (kan uteslutas)
Gör så här:
1. Koka ihop mjölken till drygt hälften under omrörning. Tillsätt grädden, sockret och vaniljsockret och sjud under omrörning tills blandningen tjocknar.
2. Tillsätt mandlar. Häll upp blandningen i en form eller fyra portionsformar och låt den kallna. Ställ den i frysen och låt glassen frysa minst 24 timmar innan du serverar den.
Ta ut Kulfin 10-15 minuter före servering. Servera med någon färsk frukt, till exempel mango eller apelsin.