Knäckepizza på Leksandsbröd

Knäckepizza Foto: Leksandsbröd

Knäckepizza
Foto: Leksandsbröd

Här är receptet på en äkta knäckepizza från Dalarna. Kan lämpligen avnjutas på midsommaraftonen.

Du behöver:
Leksandsbröd
Tomatpuré
Olivolja
Ost (alternativt mozzarella)
Kryddgrönt

 Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ta en rundel Leksands knäckebröd, normalgräddat.
  3. Blanda 3 msk tomatpuré/tomatpasta med 1 msk olivolja.
  4. Bred röran över brödet.
  5. Lägg över ost i skivor eller riven (alternativt mozzarella) och tillsätt eventuellt något annat gott.
  6. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
  7. Klipp upp i lämpliga tårtbitar.
  8. Dekorera gärna med något kryddgrönt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *