Hassel- och chokladslungade nötter med jordgubbssorbet

Denna rätt ingår i WWF:s, Världsnaturfondens, officiella meny till Earth Hour 2016 som Gröna kassen tagit fram i samarbete med Viktor Ingemarsson. Rätterna är helt växtbaserade.

Läs mer om WWF och Earth hour här på WWF:s sajt  och mer om Gröna kassen här.

Den här desserten är verkligen en trevlig sak att bjuda på, tycker Victor Ingemarsson. Här är en lite enklare variant men ifall man vill och kan så tycker han att man ska bjuda på lite hemmagjort sorbet. Chokladsåsen passar till nästan all typ av sorbet och glass.

Ingredienser för 2 personer:
Choklad med nötter:

Hassel- och chokladslungade nötter med jordgubbssorbet Foto: Gröna kassen

Hassel- och chokladslungade nötter med jordgubbssorbet Foto: Gröna kassen

1 dl vatten
2 msk kokosblomsocker
1 krm vaniljpulver
1 msk kakaopulver
2 dl blandade nötter

Topping:
Sorbet, till exempel jordgubb
4 st jordgubbar eller bär efter säsong

Gör så här:
Lägg alla ingredienser utom nötterna i en kastrull. Koka i någon minut och rör om med en visp. När såsen blivit lite homogen är det dags att lägga i nötterna och röra om och låta chokladsåsen bli lite tjockare, utan att den bränns. Det går ganska snabbt så var försiktig och lämna inte kastrullen utan uppsikt.

Servera med säsongens bär och valfri sorbet.

WWF:s kommentar:
Ur klimatperspektiv är det bra att dra ned på mängden socker man äter, det är inte så många som tänker på klimatpåverkan av allt socker som odlas. Tänk på att ta små portioner, och njut av bären som ingår i receptet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *