Fyllda paranthas är en vanlig vegetarisk rätt i norra Indien. Kan passa som en rätt när Sikhiska nyåret ska firas den 14 mars.
Chapati deg
8 dl chapatimjöl (alt. 4 dl vetemjöl + 4 dl grahamsmjöl)
Knappt 4 dl vatten
1/2 tsk salt
Fyllning 1
4 kokta mosade potatisar
4 hackade schalottenlökar eller 1 stor rödlök
1 näve hackad koriander
Chili efter smak
1 tsk mortlad spiskummin
Fyllning 2
2 kokta potatisar
1 dl gröna ärtor
1 tsk spiskummin
1/2 hacakd röd lök
1 msk riven färsk ingefära
Chili efter smak
100 g smulad får- eller getost
Till stekning
100 g Ghee (alt. smör eller margarin)
Gör så här:
Blanda till chapatidegen, dela i fyra delar. Blanda allt till den fyllning du vill ha. Kavla ut chapatin och lägg en rejäl handfull fyllning mitt på. Vik över degen och nyp ihop skarvarna. Vänd på paktet och kavla ut fyllningen ”inne i” degen. Stek i järnpanna med ghee.
Källa: Bloggen: Malins mat