Ålandspannkaka och sviskonkompott med grädde

Ålandspannkaka med sviskon och grädde Bilden lånad från Wikipedia

Ålandspannkaka med sviskon och grädde
Bilden lånad från Wikipedia

På Ålands självstyrelsedag den 9 juni kommer Ålandspannkakan säkerligen att serveras på många håll på Åland. Ålandspannkakan görs med fördel dagen innan den ska serveras. Den ska vara kall.

Ålandspannkaka
6 dl Mannagrynsgröt
2 dl mjölk
3/4 dl socker
1/2 tsk salt
Kardemumma (stöts i mortel) i valfri mängd, 3 – 5 tsk minst
3 ägg
Smör till formen
Vispad grädde till servering!
Gör så här:
  1. Blanda allt och häll i form.
  2. Grädda i ugnen 175 grader i ca 45 minuter.
Sviskonkompott:
10 – 15 torkade plommon
5 dl vatten
1 bit kanelstång
1/2 dl strösocker
1 msk Maizena stärkelse
Gör så här:
  1. Koka upp allt utom Maizenan.
  2. Red därefter med Maizena.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *