Ingredienser
1,5 l vatten
600 gram nötkött
2 tsk salt
6 st vitpeppar, hel
1 st lagerblad
3 st morot
1 st purjolök(ar)
2 st palsternacka(or)
0,5 dl persilja, finhackad
vitpeppar, malen
Tillagning
1. Koka upp vattnet. Lägg i kött, salt, pepparkorn och lagerblad. Låt köttet koka i ca 1.5 timme eller tills det blir mört.
2. ta upp köttet ur grytan. Sila buljongen. Skala rotsakerna och skär dem i skivor. Lägg rotsakerna i buljongen och låt dem koka i 10 min.
3. Skiva under tiden purjolöken, lägg i den och koka ca 10 min till.
4. Skär köttet i mindre bitar och lägg ner det i soppan. Smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan. Soppan kan med fördel lagas dagen innan.
Recept och bild är hämtat från Tasteline.