Svenska Diana Ljungaeus, som bott i Los Angeles i över 20 år, tipsar här om grillade majskolvar – för en lyckad amerikansk grillfest, till exempel för att fira 4 juli.
Ingredienser:
Majskolvar med blasten kvar (beräkna en per person)
Vitlökssmör och honung till serveringen
Gör så här:
Lägg majskolvarna i vatten i en halvtimme (gör dem lättare att rensa och bidrar till bättre grillresultat).
Vik försiktigt undan blasten på majskolvarna och rensa bort trådarna innanför. Vik tillbaka blasten och riv av en bit blad att knyta ihop blasten med i toppen av kolven.
Grilla samtidigt som hamburgare, korvar och annat kött – cirka 20-30 minuter. Vattenläggningen och blasten förhindrar majskornen från att torka ut. Det mesta av blasten brinner bort vid grillningen. Skrapa av eventuell kvarvarande blast, droppa lite flytande honung över majskolvarna och servera med vanligt smör eller vitlökssmör.
I Sverige finns det även förkokta majskolvar att hitta i butikerna. De går förstås också att använda på grillen, men det blir inte lika gott.