Uppmärksamma Vyshyvankas dag

Varje år på den tredje torsdagen i maj firar ukrainare världen över Vyshyvankas dag, broderiets dag. I år är denna dag 18 maj.

Ukrainare bär stolt och kärleksfullt sina nationella kläder var de än är. ”Och nu, i de svåraste och mörkaste tiderna för Ukraina, har broderiet också blivit en ljus symbol för mod och uthållighet av vår nation.”, skriver Ukrainas ambassad i Sverige.

Här tipsas om ett antal sätt att uppmärksamma dagen:

18.05.2023 kl 12:00 anordnar Stand With Ukraine Gothenburg en träff i broderi på 📍 Gustav Adolfs Torg (Göteborg). Länk till evenemanget:. bit.ly/41nVDl6

18.05.2023 kl. 17:00 anordnar Ukrainska Föreningen Östergötland en träff med ukrainare på 📍 Stora Torget (Linköping). Länk till evenemanget: bit.ly/3MiVriA

18.05.2023 kl. 17:30 bjuder Ukrainska Kvinnoföreningen i Sverigе Українська Жіноча Організація в Швеції in till ett möte som firar världs broderidagen i 📍 Evert Taubes Terrass (Stockholm). Länk till evenemanget: bit.ly/41w7kWV

Ukrainas ambassad i Sverige uppmanar till att traditionsenligt skicka foton i broderi på mailen till ambassad за ukrembstockholm.events@gmail.com (skriv i ämnesraden: ”Foto i broderi”). Bilder publiceras på ambassadens Facebooksida på Broderiets dag den 18 maj. Vänligen skicka bilder senast 17 maj.

Broderi förenar, och i enighet är vår kraft! Vi kommer att vinna!

#ProudToBeUkrainian

#ДеньВишиванки

#VyshyvankaDayInSweden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *