Lördag 4 februari

Sri Lankas nationaldag * – Detta datum år 1948 förklarade sig Sri Lanka som självständigt från kolonialmakten Storbritannien. På den tiden gick Sri Lanka under namnet Ceylon. Det lankesiska köket är influerat av kolonisatörer och utländska köpmän. Ris och curry är landets nationalrätt och kan serveras på många olika sätt. Här är ett recept på en kycklinggryta med curry och kokosmjölk. Kokosmjölk ingår också i Kiri bath, en annan typisk rätt när något ska firas.
– Världscancerdagen*. Världscancerdagen är instiftad av Union for International Cancer Control (UICC).
– Imam Alis födelsedag (shiamuslimer) år 600 efter vår tideräknings början.

Kiri Bath, en typisk rätt när något ska firas i Sri Lanka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *