Onsdag 1 februari

– Vegetariska dagen*. För den som vill fira denna dag finns det massor av goda rätter. Här ett tips!
– Imbolc. Brighids dag* (wiccaner). Högtiden handlar om det återvändande ljuset och den annalkande våren. Ibland benämns högtiden Brighid efter en keltisk gudinna, som står för poesi, konst, helande och hantverk. Det är traditionellt en tid för initieringar och början på nya saker, och en lämplig tid för spådomar för det nya året. Wicca är en nyhednisk naturinriktad religion där man firar åtta högtider kopplade till solen och årstiderna, berättar Mångkulturella almanackan.
– Högläsningens dag – instiftad av organisationen LitWorld som vill öka barns kommunikationsförmåga.

Zucchini att fylla Foto: Evan-Amos

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *