Torsdag 12 januari

Yennayer – berbiskt nyår 2973. I Algeriet firas berbernas nyårsafton, Yennayer, den 12 januari och det blir år 2973 enligt berbernas tideräkning när den julianska kalendern räknar år 2023. Det firas med fester och familjemåltider. Yennayer är den enda icke-muslimska gemensamma festen för alla nordafrikanska folk. Fira Yennayer med en smaskig couscous med kyckling.
– Marsipanens dag

Kollage av berber från Wikipedia: Ptolemaios av Mauretanien, forntida kung • Masinissa, forntida Nubisk kung • Juba I, kung av Nubidien • Tariq ibn Ziyad, berberfältherre, • Augustinus av Hippo, teolog och filosof • Ibn Battuta, forskningsresande och reseskildrare • Apuleius
Idir, romersk författare • Abd el-Kri´m, marockansk politiker och berberledare •Benboulaïd, algerisk berberledare, •Loreen, svensk sångerska • Hindi Zahra, fransk-marockansk sångerska • Karim Benzema, fransk fotbollsspelare • Zinedine Zidane, fransk fotbollsspelare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *