Torsdag 18 november

Lettlands nationaldag – (firar utropandet av republiken, 1918). I kokboken ”Mor lärde mig” finns bland annat recept på piroger och saffranskringlor som finns med vid varje lettisk högtid – inte minst nationaldagen.
Omans nationaldag (firar Sultanens födelsedag, 1940).
– Benbuljongens dag*
– Världsfilosofidagen (Unesco) – dagen infaller den tredje torsdagen i november.
– Guru Nanaks födelsedag. (sikher) Guru Nanak var sikhernas grundare och första guru. Hans födelsedag är en glad fest som traditionellt firas med processioner på gatorna. Högtiden föregås av att man turas om att läsa ur den heliga boken Guru Granth Sahib från början till slut, berättar Multireligiös almanacka.

Lettiska piroger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *