Fredag 15 oktober

– Fetaostens dag* – fira med fetaostgratinerad laxfile med rödbetsrisotto eller kanske fetaost- och vattenmelontorn
– Vita käppens dag* – dagen uppmärksammar situationen för personer med synnedsättning extra runt om i världen. De flesta synskadade använder vit käpp som en signal om att de har dålig syn och att övriga behöver visa hänsyn.
– Metoo-dagen. Den 15 oktober 2017 uppmanade en amerikansk skådespelerska sina följare på twitter att skriva #metoo i kommentarsfältet, om de någon gång blivit utsatta för sexuellt ofredande. Det blev starten för en internationell revolution som i Sverige verkligen fick fäste och följdes av upprop i bransch efter bransch. Av den anledningen är det viktigt att ämnet lyfts minst en gång om året!
– Internationella champagnedagen. Dagen infaller den tredje fredagen i oktober. Fira dagen genom att skåla med ett glas Champagne. Det lär motverka åldersrelaterade minnesproblem.

Internationella Champagnedagen infaller den tredje fredagen i oktober. Foto: Lena Ahlström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *