Måndag 20 september

– Bålens dag* – bål är en lättare, spritsig, ofta frukt- och alkoholbaserad dryckesblandning. Här finns bålrecept på Icas sida och här tipsar Allt om mat om recept. Här berättar DN hur du gör din egen bål.
– Internationella dövveckan (7 dagar). Dagen infaller sista veckan i september. Under veckan sker flera aktiviteter runt om i världen till exempel demonstrationer, debatter, kampanjer, utställningar och möten. Syftet är att öka medvetenheten om döva och skapa uppmärksamhet om dövas rättigheter. Alla intresserade uppmanas att delta och engagera sig. Läs mer på Sveriges dövas riksförbunds hemsida här  eller på World Federation of the deaf:s hemsida här
Chuseok, tacksägelsefest i Korea. Chuseok är en viktig familjehögtid i Korea och precis som vid alla familjehelger i världen är maten viktig. Ett måste är den halvmåneformade och tallbarrsdoftande riskakan songpyeon. Den har oftast söt fyllning och görs i massor av färger som rosa, grönt eller gult, berättar den Mångkulturella almanackan. Här förmedlar vi recept på Tteok eller dduk – Koreanska riskakor.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *