Fredag 10 september

– Internationella suicidpreventiva dagen*, (WHO) – I Sverige tar omkring 1500 människor livet av sig varje år, det är fyra varje dag. Det finns en mängd hjälpresurser i samhället. Många vill hjälpa dig som mår psykiskt dåligt. Det finns en rad olika föreningar och organisationer där du kan få hjälp. Klicka här för att läsa om Goda råd om självmord. Ring 112 om du behöver akut vård eller hjälp.
– Världsdagen för teckenspråk*
Nävgrötens dag* – instiftad av Nävgrötsakademien
– Kulturarvsdagen (Sverige) – Varje år andra helgen i september arrangeras evenemanget Kulturarvsdagen. Då äger hundratals aktiviteter rum över hela Sverige där såväl kulturmiljöer som kulturhistoriskt intressanta byggnader och anläggningar står i fokus.
Ganesha Chaturthi – Guden Ganeshas närvaro (hinduer). Ganesha är son

Modak – guden Ganeshas favorit

till gudarna Shiva och Parvati och är känd som guden med elefanthuvudet. Han symboliserar undanröjandet av hinder och problem och festivalen till hans ära pågår i tio dagar. I hemmen brukar man smycka en färstarkt målad Ganesha statyett berättar Multireligiösa almanackan. Sötsaken Modak är Ganeshas favorit, det vill säga ett måste vid firandet. Här förmedlar vi ett recept på Modak.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *