Glada Vappen firas i Helsingfors

Glada Vappen firas i Helsingfors på Valborgsmässoafton. Foto från Finlandabroad

Den 30 april – på valborgsmässoafton är det Glada Vappen i Helsingfors. Då vallfärdar Helsingforsborna till torget kring statyn Havis Amanda mellan Esplanadparken och Salutorget. Hängandes i selar från en lyftkran skrubbar ett gäng studenter sjöjungfrun med skurborstar och såpa så att hela fontänen kring henne fylls av skum. På slaget kl 18 förses hon med en studentmössa, startskottet för två dagars valborgsfest. Folkmassan förvandlas till ett hav av vita, eller något gulnande, studentmössor, flygande champagnekorkar och kramar och Glada Vappen till höger och vänster. Läs mer om: Glada Vappen! – Sverige (finlandabroad.fi). Varför inte testa Sima till finsk Valborg: Finsk Sima till Valborg – Recept – Tasteline.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *