Fira Thanksgiving i USA med Dianas kalkon

I dag, den 26 november, är det den fjärde torsdagen i november. Då börjar en fyra dagar lång familjehögtid i USA, Thanksgiving. I Kanada firas samma högtid, men börjar den andra måndagen i oktober och håller på i tre dagar. För svenska Diana Ljungaeus, som bott i Los Angeles i över 20 år, är det en mysdag då man ofta äter för mycket.

På väg till fest? Foto Ridley Bronze

Läs mer om vad Diana gör på Thanksgiving och laga hennes eget recept på kalkon och gratineras sötpotatis med hemlagad tranbärssås och trattkantarellsås.

Dagen efter Thanksgiving i USA kallas för ”Black Friday”, vilket är den största readagen för året. Många butiker håller öppet från tidigt på morgonen till sent på kvällen (ofta mellan klockan 05.00–07.00 och 23.00). Det är vanligt att julpynta och börja julhandla efter Thanksgiving.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *