Musik, böcker och sportprylar vill pappa ha

sportprylarLiksom flera andra kommersiella högtidsdagar har fars dag sitt ursprung i USA. Var och när fars dag firades allra första gången tvistas det om. Fars dag infördes i Sverige 1931. Till en början firades dagen i juni men flyttades sedan till andra söndagen i november.

Mors dag hade ju firats i maj ända sedan 1919 och det ansågs vara olämpligt med två kommersiella högtidsdagar så tätt inpå varandra. Etableringen av fars dag var påhejad av köpmän och 1949 bildades en kommitté med medlemmar från de nordiska länderna för att sprida seden vidare. Genom åren har många pappor fått tårta på sängen, blommor och en slips i present.

I början av 2000-talet gjordes enkäter på nätet där det framkom att varannan pappa får en slips i present på fars dag. Men vad många pappor egentligen önskar sig och blir gladast för är böcker, musik eller sportprylar.

Och slipsen kan han ju få på tårtan i stället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *