Hangop – nederländsk efterrätt

Hangop är en riktigt klassisk nederländsk efterrätt. Desserter i Nederländerna är ofta söta och innehåller yoghurt. Här förmedlar vi ett recept vi fått av Maartje från Nederländerna. En dessert som kan passa den 5 maj när Nederländerna firar Frihetsdagen, Bevrijdingsdag. Den firas i Nederländerna till minne av den tyska kapitulationen under andra världskriget.

Hangop, klassisk nederländsk dessert. Foto: Caroline Maino

Hangop, klassisk nederländsk dessert.
Foto: Caroline Maino

Ingredienser för 3 personer:

500 ml yoghurt
3 matskedar florsocker
125 ml vispgrädde
1 tesked kanel
250 gr frysta jordgubbar
1 konserverat päron
Gör så här:
  1. Fukta en ren handduk som placeras i en sil. Häng den över en skål och häll i yoghurt. Sätt skålen i kylskåpet i cirka 4 timmar. Yoghurten ska förbli krämig så titta till den ibland.
  2. Rör ihop florsocker, vispad grädde och kanel. Blanda ihop med yoghurten.
  3. Gör en jordgubbssås genom att mixa de frysta jordgubbarna.
  4. Lägg upp yoghurten, häll jordgubbssåsen vid sidan av yoghurten och lägg en tredjedels päron också vid sidan av.

2 comments for “Hangop – nederländsk efterrätt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *