Renskav med potatismos och rårörda lingon

Renskav med potatismos och rårörda lingon Foto: Gun Lundkvist Larsson

Renskav med potatismos och rårörda lingon
Foto: Gun Lundkvist Larsson

Denna goda maträtt kan passa bra när det är höstdagjämning. Höstdagjämningen är inte en dag, utan en ögonblicklig händelse. Den inträffar vid en bestämd tidpunkt, vid olika klockslag på skilda ställen på jorden beroende på i vilken tidszon man befinner sig. Läs mer om Höstdagjämning här

Till fyra personer behöver du:
Grytan
400 g renskav
1 stor gul lök
3 dl grädde
1 msk koncentrerad viltfond
Salt och peppar

Potatismos
1 kg potatis (mjölig sort)
2 dl mjölk
25 g smör
Salt
Vitpeppar

Gör så här:

  1. Skala potatisen och koka den tillsammans med lite salt.
  2. Skala löken och hacka den.
  3. Hetta upp smör och stek renskaven och löken. Salta och peppra efter önskemål.
  4. Sänk värmen och tillsätt grädden och viltfonden. Låt allt småkoka i några minuter.
  5. När potatisen har kokat klart häller du bort vattnet och tillsätter smör och mjölk. Stöt med en poatisstöt tills den är porös. (Eller elvisp).
  6. Servera potatismosen med renskaven och rårörda lingon.
  7. Dekorera med färsk timjan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *